Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nedoceněné děti

12. 12. 2014

Nedoceněné děti

MVDr. Simona Müllerová

Korekce J. Ina Pokorná

Prosinec 2014

 

Téma nedoceněné dítě – malý Pavel, malá Bára, a malá Dana. Všichni máte manipulace od rodičů, deficit péče a pozornosti a potřebu dožít dětský deficit v přítomné situaci. Domníváte se, že deficit důležitosti, lásky péče a pozornosti od matky musíte dostat od matky. Mentálně si všichni tři dovolte přijmout lásku a péči a pozornost od kohokoliv. Takovou pozornost, která je shodná s vibračním kodem, který vám chyběl v dětství. Všem vám chybí fyziologické zrání dítěte. Chyb vám podpora v názorech, impulsu, pocitu. To, co jste dělali jako děti správně bylo minimálné chváleno, podpořeno, rozvíjeno. Naopak chybné kroky byly vyčítány, zesměšněny. Byli vám vnucovány různé názory, životně postoje.

 

Dítě potřebuje podporu a pozitivní zpětnou vazbu, když v něm vznikají jeho vlastní jedinečné odlišné od všech názorů. Toto chybělo vám všem a proto nejste zvyklí mít své vlastní pocity, věřit jim a hledáte podporu, ujištění venku, nebo přejímáte názory někoho, koho považujete za autoritu. U vás jsou to Pavle rodiče, kdy vám a jejich názorech velmi záleží, přejímáte je za své, stejně jako Dana, která má pocit, že nikoho nemá, považuje svoji matku za střed svého života a přejímá její názory. Vždycky jsou to ale názory starší generace, která je nějak poškozena. Žije v jiné době, a proto by měly být názory těchto lidí pouze inspirací k zamyšlení se, proč to vidím stejně nebo proč to vidím jinak. Bára žije opak rodinných vzorců to znamená přímou opozici, neopiji se, nekouři, a smysl života hledá v rodině a v práci. Petr žijete přijeti rodinnych vzorců a Dana taky.,

 

U Báry její deficit důležitosti způsobuje zvýšenou potřebu domova a lásky, proto je citlivější na jakékoliv náznaky vašeho oddálení. Protože Bářin primární vzorec je být nedůležitá v rodině, stejně jako váš primární vzorec je nedoceněný v rodině setkávají se vaše nevědomé vzorce chování a vyhodnocování situací a nejde vám vytvořit vlastní rodinu, domov, všichni bychom měli směřovat do budoucnosti, takže byste se měli odpoutat od svých kořenových rodin a tvořit to nejlepší teď a tady s těmi, se kterými sdílíte domov a rodinu.

Útoky zvenčí směřují k vám, např. matka Dany a její výkonný orgán Dana by měli směřovat ke stmelení domova s Bárou a ne ke střetům. Důležité je zamyslet se nad tím, co vede Báru, co vede Danu k chování, které prezentujete všichni 3 jste zraněné děti, které se chtějí někomu zavděčit, mít v někom oporu. Akorát to všichni směřujete jinam, nebo projevujete špatně. Dovolte si přijmout Báru za svoji rodinu, domov a v nových podmínkách můžete nabídnout Daně střidavou péči. DSajna je stejně tak odmítané dítě jako jste byli vy Pavle a Bára. Nikdo ji nerozumí, a vinité ji za názory, které ji vnukla její matka, přičemž vy sám Pavle máte také přijaté bez přemýšlení

názory rodičů a Bára má zase odmítání a jiné extremity k projevům rodičů. Přijměte od rodičů to nejlepší, co mají, ale adaptujte to na sebe, aktualizujte, modernizujte, pak si uvědomte, že nemůžete dovolit poškodit Danu tak, jak jste byli poškozeni vy.