Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návod

21. 10. 2014

Návod

MVDr. Simona Müllerová

Korekce J. Ina Pokorná

Říjen 2014

 

Bojíte se nové situace, jste zaraženi v nové situaci. Prvně si uvědomte, že máte blok z dětství. Dosud jste si prvně uvědomili, že jste k ničemu. Když situaci posoudíte, jako projev primárního příběhu, potlačení z dětství, pak se na situaci podíváte jinak.

Pak můžete od situace odstoupit a říct "to co cítí tělo zná z dětství, do toho pocitu se dostalo v době, kdy nemělo vyvinutou rozlišovací schopnost, kdy nemělo vědomé spojení těla a duše. Proto si tělo tehdy myslelo, že je skutečně neschopné, hloupé, nešikovně, když to autorita .... Božstvo, učitel, otec, bratr, říkali.

Historický vzorec zakomponovaný do genů nás vedl k tomu, že každý starší je moudřejší, zkušenější, lepší, a my ho máme poslouchat, řídit se jeho názory. Proto jste v dětství budovali svoji identitu, sebehodnotu, přístup k novým věcem, přístup k čemukoli, podle názoru výše uvedených autorit. Nikdy jste nepřemýšleli o tom, že autority jsou stejně poškozené a odkloněné od sebe sama zase jinými autoritami, a že pouze posílají dál názor, který byl do nich vmanipulován v jejich dětství.

Tento stupeň evoluce ukončuje proces hodnocení sebe podle názorů druhých. Tento stupeň evoluce v nás vytváří novou vlastní morálku vycházeící ze srdce a sebeposuzování podle pohledu do sebe sama a analyzy a syntézy, kdy středem života a hodnocení jsem já, nikoli on.

Takže jakmile se zarazíte před myšlenkou vykročením změnou, uvědomte si, že někde na energetických nebo nervových drahach máte starý vzorec, že to je špatně, nebo že jste neschopni.

Zastavte se a uvědomte si, jestli opravdu neschopní jste, nebo jestli si to myslíte, protože si to myslel někdo jiný. Pokud možno, hned běžte a zkuste to v praxi ověřit. Na rozdíl od svého dětství si dovolte, že můžete chybovat opakovaně, za předpokladu, že budete průlom zkoušet znova a znova více způsoby. Nikde není daný počet pokusů. Samozřejmě je chválihodné,máme - li rovnici - pokus - výhra. Rovnice - pokus - prohra – je pouze inspirací k nalezení nové cesty.