Jdi na obsah Jdi na menu
 


Naplno

3. 4. 2012

Naplno
Simona Müllerová, 3.4.2012
Když už je člověk vyčerpán neustálým tlakem a snahou najít řešení, najednou povolí, už nemůže. V té chvíli uvolní prostor poli neomezených možností a osudu a ty začnou jednat. Najednou k člověku samo začne přicházet to, co chtěl, o co usiloval. Protože už nevytváří přílišný tlak, nechá věci, aby se konaly samy. Život pak k němu přistupuje.. prostupuje jím a věci se dějí samy. Jsou to zákonité fáze života, jako sinusoida. Je potřeba pojmenovat, co chceš. Vytvořit příležitosti. Něco pro to udělat a pak to nechat plynout.
Tlačil jsi víc, Honzo, než bylo zdravé, a byl jsi blízko pádu - karmická lekce. Zastavil ses ale včas a teď máš šanci získat vše, co jsi chtěl, s minimálním úsilím. Je doba konat klidným stáním =nekonáním. Dovol, aby vše k tobě přišlo samo a žij to. Pak zas nastane doba konat konáním, aktivní činností. Teď pozoruj a nech se nést. Vše je snadné, vše se samo poskládá, když do toho nezasáhneš unáhleným konání a tlakem a lpěním na výsledku. Člověk má dělat to, pro co je právě vhodná doba, pak jdou věci samy, jenže my to nedokážeme, chceme hlavou prorazit zeď a vynutit si vysněný výsledek v čase a podobě, jak si sami usmyslíme. Tím si ale plníme karmickou nádobu. Vše má svůj boží plán a načasování. Osudové body můžeš nečinností minout, anebo přílišným úsilím zmařit. Snažíš se prosadit v oblasti, na kterou není čas, a snažíš se prosadit svým způsobem. Je potřeba být pružný a měnit se podle okolností a s nadšením, dělat to, co Ti energii dává. A ne to, co si umaneš, že budeš dělat a že je správné. Opravdově správné v dané době je to, co Tě nabíjí. A je potřeba vědět, že co je dnes, nemusí být zítra. Pokud v nějaké činnosti máš více překážek, buď to znamená, že jdeš špatnou cestou, nebo máš blok v karmě. Pro teď a tady a nejbližší dny se přikloň k činnosti, co nabíjí…
Odžití karmy spočívá i v tom, že vydržíš určitou dobu na místě nebo ve vztahu, který Tě nenaplňuje. V rámci odžití karmy a přípravy na budoucí úspěch a nadšení, je nutné dělat vše, co děláš, naplno. Opravdově a nejlépe, jak umíš. Pokud i nepříjemnou práci v nepříjemných podmínkách přijmeš jako zkušenost a uděláš ji naplno, pokud možno i s nadšením, pak se karma odblokne a Tobě se otevře pole nových možností. Pokud nezpracuješ úkol, který je Ti dán Osudem, karmou, a utečeš, dostaneš podobný úkol v ještě těžší variantě za nějaký čas. Je proto zbytečné si stěžovat na práci, na vztah. Je potřeba vědět, jak to chceš a to, co máš nyní dožít, dožít to naplno a připravit se na nové období. Dopředu nevíš, čím Tě daná nepříjemná zkušenost obohatí a jaká pozitiva z ní vzejdou. Každá práce, činnost, kterou děláš, jak nejlépe umíš a rád, Ti přinese velkou karmickou úlevu a odměnu.
I když čekáš na svého pravého partnera, na svou pravou osudovou lásku, práci, nemůžeš čekat bez práce a bez lidí. Nemůžeš vědět, kolika vztahy nebo zaměstnáními musíš projít, než budeš připraven přijmout, pochopit svou osudově zásadní práci nebo vztah. Proto se nemůžeš zříkat dílčích vztahů nebo činností jen proto, že neodpovídají Tvému přání, Tvému ideálu. Navíc s přibývající moudrostí a zkušenostmi se představa ideálu mění. Promarnil bys čas čekáním na něco, co vlastně možná ani nechceš.