Jdi na obsah Jdi na menu
 


Muž a žena, dobývání dnes

13. 3. 2014

Muž a žena, dobývání dnes

MVDr. Simona Müllerová

Korekce; Ina Pokorná

 

Výňatek ze sms - dotaz mladého muže: Jak se mám chovat? Ona chce chlapa. Mám být jako skála? A já mu říkám, buď tím,kým jsi. Jsi chlap, jsi v některých oblastech chlapem uvnitř, ale k ženám jsi kluk. Zatím celkem nejistý. Ženy mají v sobě stále vzorce, že se nemohou nechat dobýt snadno, že musí dělat ofuky. Tenhle starý princip přetrvává, proto je potřeba mnohonásobně převýšit nabídku, akci dotyku, aby žena měla šanci odmítnout a ukázat vám, že není lehká holka, a že ji jen tak snadno nedostane.

Jakmile přivedete ženu do situace, kdy ona musí cítit nabídku – že ona musí nabízet, naznačovat, už ji degradujete a cítí se blbě.

I když doba nás nutí říkat, co chceme, říct si o to. Platí pro obě pohlaví. Je to sice lekce ženy si říct, ale pořád máme archetypální nepřekonané vzorce. Obecně v hypotalamu, v genech, které degradují ženu v jejich očích, když se musí pobízet. Muži to pravidlo zapomněli, a obvykle nabídnou jednou, dvakrát a pak se stáhnou.

 

Je málo moudrých žen, které si zachovají sebehodnotu při malé nabídce muže a přijmou už první nebo druhou. Vzít za ruku, pusa na krk, tvář, pohlazení. Tělo ale nastaví uhnout, odmítnout a stát se kořistí, lovenou. Jenže dnešní muž obvykle couvne. Naopak, když žena nabídne, sáhne, neví si s tím rady. Zobecňuji to. Důležité je nebrát osobně, když uhne, ale trénovat nabídky, jako princip mužského jangového chování a pochopit, že přirozenost ženy je jinové couvání, když žena může ukrývat, couvat, je jí v tom dobře, ale potřebuje cítit zájem, pak podlehne. Stydlivý kluk vyvolává dojem, že je slabý, že o ni nestojí. To je to nejhorší. Mladá žena nebo pokažená, neví, nechápe, jak se může muž bát stydět, dotknout a převýšit nabídku!!!! Ptají se mě na to stále. Myslí si, že muži běžně nabízí, sahají, zkouší. Nejhorší je, když žena cítí nezájem, nebo se domnívá, že jde o nezájem. Pak pochybuje osobně. Necítí se dobře v těle, krásná a neuvolní se a pak už se nechce otevřít a sdílet. Jde-li o sex, má dojem, že tělo není žádané a hezké a nedá muži ani sobě ten prožitek. Důležité je, aby muž dal ženě najevo, že je krásná, přitažlivá, že ho zajímá. Podle míry poškození to žena přijme a rozvíjí. Žena, která se cítí krásná, přitažlivá, že ho zajímá, podle míry poškození to žena přijme a rozvíjí. Žena, která se cítí krásná, obdivovaná v zájmu muže mu pak dá tolik energie, tolik růstu. Jediné skrz ženinu energii muž roste, sílí, dospívá. Bez ženy to nikdy nedokáže. Musí si ženu ale připravit.

 

Dnešní doba to má ještě složitější v tom, že žena si nejprve připraví, vyvine muže, aby on ji pak dal najevo zájem a upevnil v kráse a sebejistotě. Pak on nabízí v nadbytku, ona odmítá. A hrají tu hru, bohužel to většina žen neví. Chce rovnou hotového muže. Ti nejsou, je jich málo. A tak se v tom motáme. Proto já připravuji naše kluky, muže pro jiné ženy.