Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krizová situace a duchovní příčiny

25. 8. 2013

Krizová situace a duchovní příčiny

MVDr. Simona Müllerová, srpen 2013

Korektura textu, Ina Pokorná, 25. srpna 2013

 

I ting

Otřes přichází a člověk je bez sebe. Jestliže v důsledku otřesu koná, neštěstí jej nezasáhne. Existují tři druhy otřesů. Otřes nebes, kterým je hrom, dále otřes osudu a konečně otřes srdce. Pokus se člověk otřesem osudu nechá pohnout k vnitřnímu pohybu bez velké námahy, vn+jší rány osudu překoná.

Každá událost je možností zamyslet se nad sebou, proč se ti to děje, co na sobě můžeš změnit, kde je dokonalost situace. A jsem ve světě polarit. Máme stinné i světlé stránky. Je na každém z nás, kterou polaritu využíváme a jak často. Je na každém z nás, jak se nenechat vtáhnout do situace hádek, smutku nebo jak tomu čelit. Vždy jde o zkoušku, výchovnou lekci, jak v dané situaci jednáme a jaké energie vytvoříme a jak se následně z toho poučíme. Můžeme tím být upozorněni na naše slabosti a zpracovávat je.

 

Strach z toho, aby se nevrátila situace již zpracovaná. Tím se popírají zákony nebe a veškeré terapie, které uděláme. Veškeré učení, které jsem předala.

Pokud se něco takového vrací, je to proto, že problém není pochopen, přijat, zpracován v procesu čistě a přestavby se problém vrací a zkouší jedince. Pokud se tomu čelí od samého začátku duchovním uvědoměním si, že jde o přestavbu, lekci,pak ani prožití emoce, vzteku,strachu, smutku není škodlivé, když celou dobu klient ví, že pocit přechází přes něj, aby prověřil pevnost víry a umění s ním zacházet.

Komu dáte vládu, srdci? Mozku? Nebo emoci? Vždy je na výběr.

 

I ting

Člověka se nejprve zmocňují bázeň a chvění, vzbuzené otřesem, takže má dojem, že je vůči ostatním v nevýhodě. Ale je to jen přechodné. Když projde soudem, dostaví se ulehčení a tak právě hrůza, kterou zprvu musí podstoupit, přináší z celého pohledu zdar. I ting

Prosťák si myslí, že dobro v malém nemá žádnou hodnotu, a proto je zanedbává. Myslí si, malé hříchy neškodí. Proto si od nich neodvykne. Tak se jeho hříchy nashromáždí, až se už nedají zakrýt a jeho vina naroste do takové velikosti, že ji už nejde zrušit. Podle původního smyslu patří vlastnosti dohromady v párech.

Nedaří-li se žít stoprocentně jednu polaritu existence něčeho. Jednak jsou potřeba prožitky, jednak vývoj, jednak to prostě tady tak je. Je zbytečné přemílat o tom, co se stalo a jak, je důležité se zaměřit, jak příště NE, a najít dokonalost situace. Vše vyžaduje trénink, např. mi dnes klient vrátil dobírku. Čili ztráta peněž, času, práce. Nemyslela jsem na to proč je takový, jaký je, ale kde jsem já mohla udělat chybu, že si dobírku paní nevyplatila, co mi ta situace má říct o mě.

V hádkách s partnerem se poznáváte. Jak reagujete, co vám vadí, partner nám stejně hraje nás, plán duše, vzorce vtisklé rodiči. Když mě partner odmítne, mazlením, sexuálně, neříkám si jak je hrozný, ale hledám v sobě vzorec, která jeho nutí odmítat.