Jdi na obsah Jdi na menu
 


Komunikace ; Rodina krve; Tlak doby a škola

3. 7. 2014

Komunikace ; Rodina krve; Tlak doby a škola

MVDr. Simona Müllerová

Korekce; Ina Pokorná

Květen 2014

 

Komunikace

Každý můžeme říkat, co chceme a hlavně máme to máme říkat. Jak s tím naloží ten druhý je jeho věc.

 

To, že někdo něco nechce slyšet neznamená, že vy to nemůžete říct. Nelze brát pořád na někoho ohled. Vy něco žijete, cítíte a máte svobodou volbu. Vy přece nemůžete mluvit jen o tom, co chtějí druzí slyšet.

 

Celá společnost je pod vlivem tzv. ohledu na druhé.

Neřekneme si, co chceme, co cítíme, jak to vidíme, co když by se to někomu nelíbilo, co si o nás pomyslí. A tak si lžeme a pak se divíme, jak se do situací zamotáváme.

Dnešní doba je právě o tom říkat, co cítíme,naučit se cítit a mluvit o tom. Vždyť tak málo kdo něco cítí, protože když cítí, chce to sdílet a je zranitelný. Lidi se bojí zranitelnosti a tak se vmanipulují do citové tvrdosti nebo prázdnoty, takže nic necítí.

Mluví obecně, nic moc neprožívají a část je z toho otrávená a část je nemocná a těch pár lidi, jako jsme já a můj tým, co to říkáme, jsme pak těžko přijímáni.

Ale já vím, že mému zdraví a štěstí nejvíc prospěje, když řeknu, co cítím, jak to vidím já sama. Vidíte, kolik problémů máte cokoliv říct druhým lidem kvůli tomu, že oni to vidí jinak než vy? A vám nejde změnit svůj postoj, aby byl stejný jako jejich a abyste říkala totéž, co oni a cítila totéž?

Velký pozor na nemoc. Nedovolíte si být autentické. Dovolte si to.

Jste moc silná myslíte si, že vše zvládnete sama, což není vždy pravda a není to vždy správné. Moudrý člověk umí přiznat chybu, požádat o radu, pomoc a přijmout ji. Pak jde zase kus cesty sám.

 

Vztah není na to, aby fungoval, ale aby se muž a žena v něm vyvíjeli.

 

 

Rodina krve

Rodina krve jsou lidé, se kterými máte nejtěžší karmu, abyste tomu neutekla. Proto v nich nehledejte oporu, ale poučení, příležitost k zamyšlení se nad sebou, nad životem. Jsou to učitelé, oni vám a vy jim.

Lásku, porozumění, nadšení hledejte v rodině duše. Jen zřídka je někdo z rodiny duše i v rodině krve. Když nemáte zpracovanou karmu, pak partner, manžel přichází opět jako další karmický učitel, aby vás připravil na sebepoznání, sebepřijetí a následně odešel z vašeho života a vy vyvinutá, odbloklá jste šla za srdcem, láskou, zdravím sdílením. Tak to je další forma koloběhu života.

 

 

 

Tlak doby a škola

 

Ve vás není skoro nic, na čem postavit chtění. Práce ve firmě vás dost baví, má i smysl.

Vzdělání chcete kvůli zavděčení se tátovi, ne ze své touhy po vzdělání.

I když rozvinu ve vás touhu po vzdělání, stejně tam je lenost k disciplinovanému studiu. U vás navrhuji, abyste přijala ztrátu se studiem a uvolnila v životě místo něčemu novému.

Není vždy potřeba dokončit započaté, zejména je-li započaté v době, kdy jste byla méně duchovně vyvinutá. Vše bylo jinak. Jiný stupeň evoluce, jiný stupeň uvědomění si. Budete zbytečně vyvíjet tlak na cestu, se kterou nejste v rezonanci.