Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak se učit a měnit svůj životní postoj

2. 11. 2014

Jak se učit a měnit svůj životní postoj

MVDr. Simona Müllerová

 

Denně přečtete kus nějaké knihy nebo textu ode mě, najdete tam jednu větu, která může změnit váš život. Naučte se ji a zakomponujte hned do života. 
Například dočtete se, že 1 je Slunce, symbol štěstí, vítězství, snadného úspěchu, lásky. Naučíte se to a uvědomíte si, že dens je 1.11. Aha? a uděláte - děkuji ti dnešní Slunce za snadný úspěch, štěstí, splnění přání a pár vtěřin v tom spočinete. 
Děkuji ti Slunce, že mi pomáháš rovnou se štěstím, vítětstvím atd. a budete to aplikovat na lidi, na sebe především, na zvířata, dokud se nestane vaším zvykem. 1. štěstí splněná přání, vítězství, při každém pohledu na číslo 1 se vám to vybaví, neboť to dnes aplikujete nejméně 3x tím, se to vlastně naučíte. 
Můj případ - čtu denně, přečtu si termín nové myšlenkové strategie. 
Zamyslím se nad mým životem, kde se mi opakují myšlenkové strategie. Stejná tažení a negativní závěr. Nepotřebujeme řešit správně strategie vedoucí k úspěchu, potřebujeme řešit ty strategie, které nás nevedou ke spokojenosti. Pak se zamyslím, je-li v mých silách změnit strategii. 

 

Požádám Duši, Boha, tělo, archanděle o změnu strategie. jednoduchou větou - Prosím tě mozku o novou strategii myšlení. Tím objednám nějaký postup, který se zjeví buď v knize, od člověka, vnuknutím. Nebo si představím, že jsem počítač a stahuji, vidím monitor, klávesy, nová strategie na vnímání Pavla  - klik – enter – stahujese – cítím, jak to valí do mozku. Co teď s tím? Neumím to použít. Musím to adaptovat, objednávám adaptaci IT technik je duše. Nastavím to a teď potřebuji praxi. Zkusím, jestli ten nový program umím použít. Objednám situaci, zkoušku, buď pouhou větou – objednávám zkoušu prověření mé nové strategie, nebo „Kairosi“ prosím o možnost, příležitost prověření a hle dojdu z procházky a Pavel nečekaně za dveřmi. A teď hraji svou hru.


Stará strategie v hlavě – ve zvyku vztek, pomsta, láska, zrada, křivda .. nene, tudy to přece nechci, to mě zavede špatně.

Jinak – láska, nadhled, smíření. Dvě síly valí prolti sobě, ale už mám program, je na mě, která tlačítka zmáčknu, který pocit udržím která slova řeknu. Jde o bdělou pozornost, vedomou konverzaci. Pavel předhazuje spouštěče, vzpomínky, vyvolává křivdy, zrady, lítosti a sanží se přehodit hru ve prospěch zla, vzteku, marnosti, lítosti, nenávisti a pomsty.

Já mám ale nový program, jeho hru a mou starou hrát nechci. Hraju na nadhled, lásku, usmíření. Protože usmíření odpuštění a láska mají vyšší vibrace,když je vědomě krmíte, sílí a převálcují protivníka ve vás i v prostředí.

HRA KONČÍ USMÍŘENÍ, BEZ BUDOUCNOSTI, NIKDO NEVÍ, CO BUDE. BEZ POCHYB NOVÁ HRA  NA EGO A MARNOST, ALE JÁ UŽ UMÍM POUŽÍT SVŮJ NOVÝ PROGRAM.


Příklad 2

Klient, prudič, mele svoje, viní, snaží se vyvolat hru na selhání doktora. Kývu a hraju moje – miluji tě a rozumím ti, respektuji tě a dík, že mě respektuješ. Klient valí,a ale slábne v obvinění a utichá. Mentálně hradu dál to moje s úsměvem, abych nepopudila, jen mírným dám mu za pravdu, přiznám pochybení, omluvím se, pokud je opravněné, přiznám, že on to vidí tak a já to vidím tak, podle situace, ale pořád jedu mentálně – miluji tě a rozumím ti.

Láska projde celým prudičem, prudič se omlouvám, odchází a já si jdu vzít čokoládu.