Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak naložit se stíny, aneb karmický učitel

Jak naložit se stíny, aneb karmický učitel

 

Vynětí z textu terapie

MVDr. Simona Müllerová – prosinec 2012

Korektura textu: Ina Pokorná – 4. prosince 2012

 

Přijímejte své špatnosti, své stíny, patří k vám. Prožijte je a pak si řekněte, že prožitek už máte a že byste chtěla zkusit obdobnou situaci řešit jinak, mluvte s tělem, duší, Bohem, ať vás Bůh vede v jednání a myšlení, Bůh, Universum, Světlo, matka Příroda, nevím, k čemu se obracíte.

Po terapii jsou výkyvy nevyhnutelné, ukázky toho, co už nechcete a nepotřebujete, ale i ukázky toho, co je správně a v čem je vám dobře. Na těch pozitivních pocitech, i kdyby byly vteřinu, postavit život a postoj, tak a ještě lépe to chci. Děkuji ti Světlo, že mohu život žít a prožívat tak, a ještě lépe.

Děkuji ti Lásko, že mi pomůžeš podobné situace překonat s nadhledem a svobodou pro mě i druhému člověku. Skutečně si nahoru řekněte co chcete a co ne. Tím se dostanete do zkouškového období, abyste ukázala akceschopnost a okamžité uvědomění si problému postoje, postupu, nevadí, když to pokazíte, ale pak vše analyzujte, proč jste opět byla vzteklá, co se z vás uvolnilo, kde to má kořen, co vám situace připomněla.

Můžete se omluvit sobě i protějšku a říct, tuhle situaci prostě nezvládám, mám to od dětství z minulých životů a ještě jsem to nezpracovala, nesnáším to, neovládnu se, zuřím, prosím, pokus se mi to nedělat, nebo prosím, pokud mě dovedeš do této situace a já ji s nadhledem nezvládnu, odpusť mi a pomoz mi to překonat.

Nebo možná jsem sobec asi to vidím především z mého úhlu, ale zatím to neumím jinak. Rozhodně se pokusím to změnit. Neřešte, jak se chovají druzí, jsou tu právě proto, aby nám umožnili tenhle nádherný růst a směřování do klidu a radosti.

Takže když vás štve a štve a nejde to změnit, pak s ním buď nebudete, anebo si uvědomte, že vás blok je hluboký a vyžaduje terapii, my ovšem terapie děláme. Může se stát, že někdo je obecný vykonavatel karmy, pokušitel, vy lekci už zvládnete, jste v klidu a on prudí a skutečně problémy vyvolává, pak je to i lekce říct mu, že naše cesty se musí rozejít. Ztrácím s tebou čas, neboť já tě už chápu, ale ty mě stále ne. Můžete odmítnout, nemusíte se stýkat ani kamarádit s někým, kdo se pomaličku nemění, nevyvíjí, kdo stagnuje ve svých postojích, přestože vás už posunul dál. Určité chvíli vám zbývá jediná lekce pro vás. Dovolit si se s ním nestýkat, pak můžete zkušebně se zase potkat a zjistit, kdo má problém, zda vy, nebo on a co vám ten člověk přináší, co máte ze spol. setkání, jaký pocit, zážitek, obohacení, někdy třeba i konfrontace se svou stinnou stránkou je velký přínos. Až to zvládnete s vnitřní pohodou, ale on bude otravovat, pak si řekněte – ano – tohle už opravdu nepotřebuji. Pokud vám více lidí dělá podobné věci, pak je rozhodně problém ve vás, jakmile ho ale zpracujete, měli by vám tito vykonavatelé dát pokoj. Vaši tzv. karmičtí učitelé (některým já osobně říkám karmický profesor).

 

Výňatky ze sms

 

1. Je přece super Anno, že se Tomáš po jiných ženách, mluví s nimi, srovnání a vy vždy zvítězíte. V tom množství žen si pokaždé vybral vás. Kdybyste byla jediná, zbytek, jakou byste měla hodnotu?Je přece nádherné vítězit nad jinými. Denně vědět, že jste na nejúžasnější, je to i motivace a inspirace, abyste o sebe dbala, jinak věřit mu je o tom, že vy budete vždy taková, aby chtěl právě vás, že vaše

morální, inteligenční a tělesné kvality budou přitažlivé, že se budete vyvíjet, sexovat a pečovat. To platí oboustranně, nikde není jistota, ani záruka, toto bylo za socialismu. Jistota ve společnosti, staří a večerech u TV. Dnes to neplatí, takže věřit mu nemůžete, je to o vás, co mu nabídnete. Stejně tak i vy máte právo si vybrat jiného, když Tomáš bude stagnovat. Viníte ho nespravedlivě, křivdy jsou zbytečné, co by to bylo za muže, kdyby byl ocas své jediné, kdyby tu hlavu nezvedl, kdyby viděl jen vás? Zotročila byste si ho,nudil by vás, nebo byste o sebe přestala dbát, pohyb mezi opačným pohlavím je nutný, zdravý. Všestranně je obohacení energetického pole o elementy druhého pohlaví životní nutnost.

 

2. Miroslave, dovolte si štěstí nezávisle na Janovi. Ať si myslí a dělá co chce. On je váš učitel. V konfrontaci s ním rostete, ujasňujete si co a jak, osvobozujete se od omezení, najednou pochopíte, že on je výzva. Nic víc, než výzva být sám sebou,